Η Θεραπευτική του Χριστού σημαίνει την Ανάσταση του Ανθρώπου (π. Σπυρίδων Βασιλάκος)

LeftAngel[1]

  • «Όταν ο άνθρωπος βρίσκεται στην θέση της αγάπης, της ταπείνωσης, της άσκησης, της αρετής, της προσευχής, της αυτογνωσίας, τότε βρίσκεται στην θέση εκείνη που μπορεί να τον δει ο Θεός, αλλά και ο ίδιος να δει τον Θεό.
  • Έτσι λοιπόν ξεκινάει ο βηματισμός της ψυχής μέσα στην Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Αναζητάει η ψυχή αυτήν την θέση, όπου θα αποκτήσει την θέα του Θεού και θα νιώσει το έλεος Του.»
  • Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, αναζήτηση του δρόμου προς την ψυχή, πορεία που στόχο και σκοπό έχει την συνάντηση με τον Χριστό. Γιατί τον Χριστό, στην ψυχή τον συναντούμε. Χώρος συνάντησης, γνωριμίας, επαφής, κοινωνίας, είναι η ψυχή.»
  • Υπόνοια και φαντασία έχουν κάτι που δεν το έχουμε εμείς: πολύ υπομονή. Χτίζουν διακριτικά και υπομονετικά τείχη, τα τείχη της πλάνης και του ψεύδους τα οποία μας χωρίζουν και από τον αδελφό, επομένως και από τον Χριστό.»
  • Όταν προσευχόμαστε, ας προσέξουμε τις οχιές εκείνες που μας προσεγγίζουν και δεν είναι άλλες από τους ίδιους μας τους λογισμούς. Που έρχονται να μας δηλητηριάσουν εκείνη την στιγμή και να μας αποσπάσουν από την επικοινωνία μας με τον Θεό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: