Νεοπαγανιστική συμμετοχή σε διαμαρτυρία που κατέληξε σε επίθεση εναντίων Μοναχών και βεβήλωση.(ενημ: 09-07-09)

Πριν απο μερικές μέρες εκδηλώθηκε επίθεση, με ξυλοδαρμό μοναχών και βεβήλωση λειψάνων, ενάντια στην Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω. (περισσότερα:  http://www.zoiforos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1478&Itemid=1 )

Βλέποντας προσεκτικά τις εικόνες απο την διαμαρτυρία και την επίθεση, είδαμε να συμμετέχει μία νεοπαγανιστική «Πολιτική κίνηση», η  λεγόμενη»ΕΑΡ».

EAR

To ΕΑΡ βεβαίως και είναι 12θεϊστές. Επισήμως.

Δείτε την σελίδα τους: http://www.ear-hellas.gr/ear1/index.php?type=doc&f=politiko-symvoulio

Διαβάζουμε:

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ: Χριστοδουλάρης Σωκράτης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΜΟΥ: Τραυλού Σεμέλη

Σας λένε κάτι τα ονόματα; Μηπως αυτοί οι άνθρωποι είναι απο τα  «Προμηθεια»;  απο την «νεοπαγανιστική ετήσια φιέστα»;

Ακόμα και δωδεκαθεϊστές (π.χ. : Υπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών)  δεν συμφωνούν και έχουν καταγγείλει ως απαράδεκτες, πρακτικές σχετιζόμενες με τα προμήθεια:   http://forum.ysee.gr/viewtopic.php?f=5&t=5538

Ο κ. Σωκράτης έχει αρθρογραφήσει και στον Δαυλό. ( Τεύχος 143 ), ενώ στο πρόγραμμα των Πρόγραμμα των Προμηθείων 2008 διαβάζουμε:

Παρασκευή 20 Ιουνίου

ώρα 7:30 μ.μ., Αφή Προμηθεϊκού Πυρός
(…)

ώρα 9:30 μ.μ., Φιλοσοφικό Συμπόσιο

Θέμα: Η φιλοσοφία των Σκεπτικών

Εισηγήσεις: Σεμέλη Τραυλού, Μιχάλης Καλόπουλος

Ολος ο καλός ο κόσμος …ολος ο καλός ο κόσμος….

Συμφωνα με σχόλια του π. Συμεών Ολυμπίτη: «Η αστυνομία και πάλι απούσα…Εδώ και μέρες υπήρχαν παντού πανώ, φυλλάδια ενώ ραδιόφωνα και τηλεοράσεις καλούσαν τους κατοίκους να ξεσηκωθούν! Το αποτέλεσμα ήταν να ανταποκριθούν μόνο καμμιά εκατοσταριά πολίτες, δηλ. αποτυχία στο τετράγωνο!…¨» (σημ. δική μας: μπορείτε να βρείτε τα φυλλάδια και απάντηση σε αυτά, εδώ: http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/07/07/oxi-ear-gremisma/ )

Αν υπολογίσουμε πως μέσα σε αυτούς τους 100 υπήρχαν και οπαδοί του ΕΑΡ, τότε όντως η συμμετοχή των απλών πολιτών είναι μηδαμινή.

Ολα αυτά μας θυμίζουν και μία παλαιότερη περίπτωση (δεν μπορουμε να είμαστε σίγουροι βέβαια, μπορεί να είναι αντιμαχόμενη με αυτούς φραξια νεοπαγανιστών, μπορεί και όχι, οι νεοπαγανιστές είναι ,σαν τους προτεστάντες, διαιρεμένοι σε πολλές μικρές ομάδες…δεν είναι εύκολο να συνδεθούν οι πράξεις αυτές με οποιουσδήποτε συγκεκριμένα..ούτε μπορούμε να κατηγορούμε χωρίς στοιχεία..) στην οποία είχαμε και εμπρησμό Εκκλησίας:

Ανάλυση της νεοπαγανιστικής φύσεως της οργάνωσης που ανέλαβε τότε την ευθύνη για τον εμπρησμό:  http://www.expaganus.com/yal-anarch.htm

Βίντεο απο τον εμπρησμό:

Η άποψη των ανθρώπων που έκαψαν το Εκκλησάκι: http://unhollyalliance.blogspot.com/2007/04/26307.html

Πάντως ,για να επιστρέψουμε στο θέμα μας, βλέπουμε να έρχονται σε «συνεύρεση» ένας φερόμενος ως ευαγγελικός και ένα νεοπαγανιστικό «κίνημα» για μία διαμαρτυρία ενάντια σε ένα μοναστήρι.

Πέρα απο τα παραπάνω, κάποτε είχε διατυπωθεί μια θεωρία , απο ένα σημαντικό στέλεχος του αντιαιρετικού αγώνα,  πως οι  αιρέσεις και οι παραθρησκείες στην Ελλάδα θα έφταναν να οργανωθούν με κοινό σκοπό την επίθεση κατα της Εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε μια «σύμπλευση» στις επιθέσεις, ανάμεσα σε  ορισμένους αθεους, νεοπαγανιστές και αλλες παραθρησκευτικές ομάδες. Λέτε να έφτασε αυτή η στιγμή;

Η συνέχεια…στις Οθόνες σας:

Ενημέρωση άρθρου 08/07/2009

Μια ενδιαφέρουσα παρέμβαση στο blog «Μανιτάρι του Βουνού«, που λύνει πολλά «αινίγματα»:

Misha, στο Ιουλίου 8th, 2009 στο 6:49 μμ Είπε:

Λοιπόν δείτε ,φίλοι του ΜτΒ, τι αλίευσα επί του θέματος ,το οποίο δίνει άλλες διαστάσεις στις διαμαρτυρίες:

«Με διακομματική συναίνεση αποφασίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κατερίνης η συμμετοχή του δήμου στην «ΟΛΥΜΠΟΣ-Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Ο.ΤΑ.», που στοχεύει σε ποικίλες δραστηριότητες:
από τη δημιουργία «Διεθνούς Κέντρου Ανθρωπιστικών Σπουδών και Ερευνών για τη διάσωση, ανάδειξη, διάδοση και καλλιέργεια των διαχρονικών αξιών του αρχαιοελληνικού πολιτισμού», μέχρι την «εκπόνηση κάθε είδους αναπτυξιακών, οικονομικών και τεχνικών μελετών», τη «δημιουργία και εκμετάλλευση αναψυκτηρίων, εστιατορίων και λοιπών τουριστικών επιχειρήσεων» και την «κατασκευή, συντήρηση και επίβλεψη έργων του Δημοτικού, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, σε συνεργασία με άλλους κατασκευαστές ή κατασκευαστικές εταιρείες».

Τα παραπάνω είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες δραστηριότητες που φιλοδοξεί να αναπτύξει η νέα αναπτυξιακή εταιρεία με την επωνυμία «Όλυμπος» και αποτελούν το ιδρυτικό της προσχέδιο.

Το οποίο υπογράφουν ο Αναστάσιος Μάνθος, Πρύτανης Α.Π.θ, ο Γιώργος Κεραμιδιώτης, Δήμαρχος Δήμου Παραλίας και ο Αστέριος Χονδρόπουλος, Δήμαρχος Δήμου Ανατ. Ολύμπου, μέλη της τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής του εγχειρήματος.»

Περισσότερα ενδιαφέροντα εδώ:
http://alturl.com/aa8k

Noμίζω ότι το πιο ωραίο το λέει ενας ντόπιος, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, προσκείμενης στο ΚΚΕ :

«Αφού φάγανε τις ακτές, τώρα θέλουν να φάνε και τον Όλυμπο»

Ενημέρωση άρθρου 09/07/2009

To blog «Μανιτάρι του Βουνού» προσθεσε νέα ανάρτηση με περισσότερα στοιχεία: http://manitaritoubounou.wordpress.com/2009/07/09/olympos-dyo-tritos-den-xwra/

7 Σχόλια

  1. […] Νεοπαγανιστική συμμετοχή σε διαμαρτυρία που κατέληξε … Ιουλίου 7, […]

  2. Για το ΕΑΡ, περισσότερα εδώ: http://www.apologitis.com/gr/ancient/neopaganistes_politiki.htm

  3. Να υποθέσω ότι το «Ο Όλυμπος ανήκει στους ΕΛΛΗΝΕΣ» υπονοεί τους «Έλληνες το θρήσκευμα» δηλ. τους 12θεϊστές; Εκτός αν εννοούν ότι οι μοναχοί δεν είναι Έλληνες;

  4. …Μάλλον αυτό εννοούν! Γι’αυτούς πας μη παγανιστής βάρβαρος…

  5. Ειλικρινά τεράστιο το αίσχος τους και ιδιαιτέρως αυτού του Ιούδα του ευαγγελικού. Ο σατανάς συμμάχησε με τον σατανά , ως εικός και υπάρχει έντονη εκμετάλλευση του θέματος Βατοπεδίου για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Πάντως η τοπική κοινωνία-οσοι πιστοί- θα έπρεπε να τους απομονώσει επιδεικτικά.

  6. Έχω σοκαριστεί με τη φωτογραφία του Νομάρχη Θεσσαλονίκης σε τελετή εγκαινιων νεοπαγανιστικού ναού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

    Περιμένουμε τις αντιδράσεις των 5 Μητροπολιτών του νομού, των ιερέων, των μοναστηριών και των χριστιανικών αδελφοτήτων, των θεολόγων, του Αγίου Όρους και του απλού Ορθόδοξου λαού…

    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ με τους τοπικούς άρχοντες που «γλείφουν» αιρέσεις και παραθρησκείες, γιατί εμάς μας θεωρούν «σίγουρους» … Θα ξαφνιαστούν από την αγανάκτηση των Ορθοδόξων Χριστιανών… Φτάνει πια το δούλεμα …

Σχολιάστε