O Ιος της Γρίπης και οι…ΟΥΦΟΛΟΓΟΙ(!)

Πόσο αξιόπιστα είναι ορισμένα από τα κείμενα που κυκλοφορούν για την νέα γρίπη; Τι είδους άνθρωποι κρύβονται πίσω απο αυτά;;

Τελευταία έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο (υποτίθεται πως) μιλάει η πρώην υπουργός υγείας της Φιλανδίας,  για την λεγόμενη  «γρίπη των χοίρων».Η κυρία αυτή δεν υπήρξε ποτέ «υπουργός υγείας», είναι ΟΥΦΟΛΟΓΟΣ που ήταν απλά υπευθυνη υγειονομικού/ιατρικού τομέα (provincial medical officer) σε μία νομαρχία-επαρχία , ούτε  υπουργός, ούτε καν σύμβουλος υπουργού. Λέγεται πως απέκτησε » υπερφυσικές δυνάμεις» μετά που την απήγαγαν…εξωγήϊνοι: http://www.absoluteastronomy.com/topics/Rauni-Leena_Luukanen-Kilde

Προσοχή, διοτι  ορισμένοι απο αυτούς που θέλουν να μας «σώσουν», είναι πολύ χειρότεροι απ’ότι φαίνεται αρχικά…στην αναμπουμπούλα χαίρεται ο λύκος.

εδω η ίδια κυρία μιλάει για εμπειρίες της με ΟΥΦΟ:  http://www.youtube.com/watch?v=28WtLVyNKTA

Επίσης έχει γράψει και ένα…ενδιαφέρον άρθρο με τίτλο «Οι 100 συναντήσεις μου με Εξωγήϊνους!» :

http://ufoexperiences.blogspot.com/2005/11/my-100-encounters-with-space-aliens.html

Κυκλοφορεί και  ένα κείμενο , με παρόμοιο περιεχόμενο, απο καποιον Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλο

ψάχνωντας την ιστοσελίδα του, βρήκαμε σε τι είναι «Doctor»: Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Στο http://www.vpalmas.com/artmine5000/site9.htm Διαβάζουμε:

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ: Διδάκτωρ Πολιτικός Μηχανικός. Δίδασκε παλαιότερα Υπολογιστές και Ειδικά Θέματα Στατικής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος για πολλά έτη σε εταιρίες ανάπτυξης ακίνητων και κατασκευαστικές, με δραστηριότητες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Tο «εκαστος στο είδος του» , το έχουν ακούσει ορισμένοι;;; Αλλιώς να ακούσω για την υγεία μου και κανα υδραυλικό η κανα μηχανικό αυτοκινήτων. :-) ….μπααα! Αντε το πολύ – πολύ κανά κτηνίατρο…. ;-) Μπορεί ο κύριος να είναι ΑΡΙΣΤΟΣ  Πο.Μηχ αλλα τι σας κάνει να νομίζετε πως οι απόψεις του έχουν οποιαδήποτε βαρύτητα στον ιατρικό τομέα;

Περαν αυτού, ο συγκεκριμένος κύριος φαίνεται να ασπάζεται το λιγότερο «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ»  θεωρίες ουφολόγων κτλ.

Διαβάζουμε απο αγγλόφωνο κείμενο που βρήκαμε στην ιστοσελίδα του:

INTRODUCTION. The following messages are coming from our Sirian friends of the Galactic Federation who are hear on Earth to help us to face all our problems (and especially the problems created by the “dark forces” who govern us), to ascend to fully conscious beings and to enter successfully the “fifth dimension”. Are copied from the “updates” of Dr. Sheldan Nidle (see his site: www.paoweb.com) who has an regular communication with them receiving these messages.

Βοηθεια σας οι εξωγήϊνοι!!!!!

Το χειρότερο είναι πως στο «ιατρικό κείμενο» που κυκλοφορεί με το όνομα του κυρίου αυτού κάποιος έχει προσθέσει μια εισαγωγή που λέει : «Άλλος ένας γιατρός που πραγματικά νοιάζεται! Που ερεύνησε για την αλήθεια, που την κοινοποίησε στους «αδρανούντες αρμόδιους» » Πράγμα που δείχνει πως οι περισσότεροι υιοθετούν άκριτα αποψεις του οποιουδήποτε , χωρίς καν να μελετησουν το site στο οποίο παραπέμπει! Αλλιώς θα έβλεπαν πως Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΑΤΡΟΣ. Με τέτοια προχειρολογία ενημερώνεται ο κόσμος, δυστυχώς. Ολοι έχουμε ευθύνη.

Το κείμενο του Δρ. Γ. Κοεμτζόπουλου μπορείτε να το διαβάσετε σε πολλές σελίδες και  στους ιστοτόπους:

Πολύ περισσότερες σελίδες το αναδημοσιεύουν. Η επιλογή των παραπάνω σελίδων έγινε τυχαία μέσω του google. Δεν σημαίνει πως κατηγορούμε αυτές τις σελίδες (αν και θα έπρεπε όλοι μας να διαβάζουμε και λίγο το τι ανεβάζουμε…κάποιος θα έλεγε «η προσπάθεια μετράει» , αλλα δεν μετράει μόνο η προσπάθεια, μετράει και το αποτέλεσμα..οπως είπα ΟΛΟΙ έχουμε ευθύνες… ) Αλλωστε πολλοί φίλοι μας , έχουν στείλει επίσης αυτό το κείμενο. ( Ενημέρωση 14/12/09: Κάποιοι μας ρώτησαν γιατί δυσφημούμε τις σελίδες αυτές. Εμείς δεν βλέπουμε καμία δυσφήμηση. Αν οι ΣΕΒΑΣΤΟΙ υπεύθυνοι των ιστοσελίδων θεωρούν πως είναι δυσφήμηση το να βάζεις δεσμό προς κάτι που έχουν αναρτήσει, ας το διαγράψουν…εμείς σεβόμαστε τους πάντες και το έργο τους, γιατί να μην βάλουμε δεσμούς προς το κείμενο όμως; Δεν τους σχολιάσαμε αρνητικά…ανθρωποι είμαστε και λάθη γίνονται εξάλλου, ούτε στην ΟΟΔΕ είμαστε αλάθητοι.)

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν υπάρχουν συμφέροντα …»ουφολόγων» πίσω απο όλα αυτα η αν απλά όσοι αναμεταδίδουν τέτοια είναι απλώς ανόητοι.

Το θέμα είναι να υπάρχει ενημέρωση ωστε να μπορούμε να επιλέξουμε αναμεσα στην ιατρική και την …ουφολογία!!! Γιατι δυστυχώς εκεί έχουμε καταντήσει με το να υιοθετούμε ΑΚΡΙΤΑ απόψεις.

Υπάρχουν και περισσότερο σοβαρά κατά την γνώμη μας άρθρα και πηγές πληροφόρησης για την Γρίπη, όπως:

8 Σχόλια

  1. επιτελους μια σοβαρη αποψη, μπραβο σας!

    επιτρεψτε μου να προσθεσω και το δικο μου κειμενο:

    http://suspect-enjoys-the-silence.blogspot.com/2009/12/blog-post_04.html

  2. @suspect

    Εγώ δεν είμαι γιατρός και δεν μπορώ να έχω άποψη. Η Γυναίκα μου είναι οδοντίατρος και δεν έχει σκοπό να κάνει το εμβόλιο. Οχι αναγκαστικά επειδή έχει «παρενέργειες» όπως λένε κάποιοι. Απλά επειδή δεν είναι αναγκαίο. Η Γριπη αυτή δεν είναι περισσότερο επικίνδυνη απο αυτές των άλλων χρόνων. Και τότε υπήρχαν εμβολια ορισμένοι τα έκαναν , ορισμένοι όχι.

    Γενικά τους περισσότερους γιατρούς (διαφορων ειδικοτήτων) που έχω ρωτήσει, η απάντηση που έχω πάρει (γενικά για τα εμβόλια της γρίπης, όχι μόνο για φέτος…) είναι «Αν δεν υπάρχει λόγος (π.χ. ευπαθής οργανισμός, κάποια ασθένεια, ομάδα υψηλού κινδύνου) είναι καλύτερα να μην κάνεις εμβόλιο και να το περάσεις απλά, για ενδυνάμωση και το ανοσοποιητικού συστήματος«. Το επιχείρημα «μπορεί να επηρεάσει τους διπλανούς σας αν εσείς δεν κάνετε το εμβόλιο» δεν στέκει απαραίτητα. Ας κάνουν εκείνοι, για να προφυλαχθούν. Γιατί ο εμβολιασμός να διαφέρει φέτος , απο οποιοαδήποτε άλλη χρονιά; Κυκλοφόρησε και άρθρο απο την «Real News» στην οποία ο Ιατρός που «ανακάλυψε» τον Ιό λέει πως είναι κατά των μαζικών εμβολιασμών. (προσοχή: δεν λέει πως είναι κατά των εμβολιασμών γενικότερα, κάποιοι πιθανόν ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαστούν, αλλα -κατα τον επιστήμονα και το δημοσίευμα πάντα – δεν είναι αναγκαίος ο μαζικός εμβολιασμός)

    Τον Ιό τον πέρασα σπίτι μου. Δεν ανέβασα καν πυρετό. Ούτε αντιβίωση πήρα, μόνο panadol. Πονόλαιμος, πονοκέφαλος, πονούσαν τα κόκαλα μου. Προπερσι είχα περάσει μια πολύ χειρότερη ίωση. Παρομοίως και διάφοροι συγγενείς μου. Δεν λέω πως όλοι πρέπει να κάνουν το ίδιο. Κάθε περίπτωση διαφέρει. Γι’αυτό υπάρχουν και οι Γιατροί άλλωστε. Το θέμα είναι πως με βάση επίσημες στατιστικές ο Ιός αυτός δεν είναι «χειρότερος» η «καλύτερος» απο Ιούς των προηγουμένων ετών. Ουτε αδιαφορία , λοιπόν, ούτε πανικός. Ούτε συνομωσιολογία του στυλ «τα εμβόλια είναι σατανικά» ούτε απαραίτητα «γιούρια στα εμβόλια». Σημασία έχει να έχουμε οικογενειακό γιατρό που τον εμπιστευομαστε και τον συμβουλευόμαστε. Να μην κάνουμε του κεφαλιού μας. Στην Ελλάδα δυστυχώς είμαστε όλοι γιατροί. Απόφοιτοι του «asxetos international college of kserolas studies» . Και ορισμένοι γράφουν και κείμενα για να προωθήσουν την προσωπική τους ψυχοπάθεια.

    Οι εταιρείες έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί θέλησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις φέτος για να πουλήσουν περισσότερα εμβόλια. Αυτό πλέον γίνεται όλο και περισσότερο εμφανές οσο βλέπουμε πως παγκοσμίως η θνησιμότητα του Ιού είναι ίσως και μικρότερη της απλή εποχιακής γρίπης. Θνησιμότητα υπάρχει πάντοτε. Γιατί φέτος έπρεπε να δημιουργηθεί τέτοια ανησυχία στα ΜΜΕ ; Γιατί φέτος τέτοια «βιασύνη»; Γιατί πολύ απλά παίζει και το κέρδος. Είτε των ΜΜΕ που ουσιατικά «πουλάνε πανικό» είτε των διαφόρων εταιρειών. Αντιθέτως με όσα λένε πολλοί ανενημέρωτοι ,τα εμβόλια υπάρχουν και καλώς υπάρχουν. Ο πανικός δεν έχει καμία θέση όμως, ειδικά απο την στιγμή που δεν υποστηρίζεται απο στοιχεία. Και το κακό είναι πως ο πανικός δημιουργεί ανεπιθύμητες αντιδράσεις.

    Το αποτέλεσμα όλων αυτών; Ο Κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του στην επιστήμη και στρέφεται σε ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ. Δυστυχώς.

    Αυτά είχα να πω σχετικά με την «κοινωνική» διασταση του ζητήματος. Για την ιατρική του διάσταση να συμβουλευθείτε τον Γιατρο σας ο οποίος θα σας δώσει εξατομικευμένη απάντηση. Να μην περιμένετε ούτε απο την ΟΟΔΕ, ούτε απο οποιοδήποτε «ιστοσελίδα» η blog για να αποφασίσετε για τόσο σοβαρά θέματα.

    Ας μην γίνουμε και εμείς αποφοιτοι του «κολεγίου» που προείπαμε.

  3. Επιτέλους η αλήθεια. (Αν και οι εξακριβωμένοι θάνατοι μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τα 8,500 άτομα και όχι μόνο 5,400). Επίσης μια και ζω στην Αμερική γνωρίζω πως υπάρχουν λίγα εμβόλια σχετικά με τη ζήτηση που υπάρχει για αυτά και κυρίως οι ιατροί και νοσοκόμοι τα λαμβάνουν πρώτα, όπως γίνεται πάντα. Η γυναίκα μου είναι ιατρός σε μεγάλο νοσοκομείου της Βορείου Αμερικής και έχοντας μελετήσει τα φάρμακα αναφερει ότι γίνονται με τον ίδιο τρόπο που γίνονται και τα εμβόλια απλής γρίππης. Τίποτα το μυστικιστικό ή τρομακτικό. Ποτέ δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε ακριβώς τι παίζει σε τέτοιες καταστάσεις και όλα έχουν κινδύνους — η ιατρική δεν είναι μαγεία. Για ΣΟΒΑΡΕΣ ιατρικές τοποθετήσεις προτείνω τον Ben Goldacre από Αγγλία στο badscience.net του. Επίσης και την Αγγλική Βικιπαίδεια που αναφέρει το όλο θέμα περιεκτικά και σοβαρά.

    Μας είχε φλομώσει το «βατοπαίδι» μπλογκ με τις συνωμοσιολογίες του παρά τα όσα επαναλημμένα είχαμε γράψει. Αυτά τα βρίσκει κανείς εύκολα στις σελίδες τους. Μερικές σημειώσεις που έστειλα και για τις οποίες δεν έλαβα απάντηση πιστεύω αξίζει να ειπωθούν. (Οχι ολα τα στοιχεια, μονο μερικα εδω)

    »
    ο «γιατρός» που αναφέρεις στη σελίδα σου έχει λινκ στο οποίο και πήγα και διάβασα μεταξύ άλλων και τα εξής

    Έηντς — Άραγε υπήρξε ποτέ?? (ένα από τα αρθρα του)

    Άλλωστε από την πρώτη κι όλας σελίδα φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι εναλλακτικός μπούρδας μια και λεει ότι τον νοιάζει να κοιτάει τον ασθενή του και «ψυχολογικά» (γράψε ολιστικά δηλ νεοεποχιτικά).

    Και επίσης

    Mit Dr. Klaus Hartmann, Dr. Juliane Sacher, Dr. Erzebet Regensburg und Andreas Hundseder (HP) Das Impfsymposium an der Akademie für Homöopathie ist schon seit vielen Jahren eine feste Einrichtung. Alljährlich treffen sich Ärzte, Heilpraktiker

    όπως βλέπεις ξεκάθαρα πρόκειται περί ομοιοπαθητικού.»

    Σχετικά με τον Κοεμτζόγλου έγραψα (συν τοις αλλοις)

    «Η πρώτη … σοβαρή πηγή. Ένα μέηλ που «ευτυχώς» έχει κάνει την αστική μύθου γύρα του και στην Ελλάδα. Αυτό είναι σοβαρή πηγή? Μέηλ που κάνουν γύρους = αστικός μύθος. Απλά τα πράγματα.

    Η σελίδα theflucase.com είναι η σελίδα μιας καθαρά ψυχικά ανώμαλης γυναίκας, της Jane Burgermeister … ας δούμε ένα σοβαρό «άρθρο» της εδώ

    http://www.theflucase.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2206%3Adamage-caused-by-swine-flu-jab-suppressed-in-usa&catid=1%3Alatest-news&Itemid=64&lang=en

    «θα ήθελα να σας πω ποιος είναι … αλλά δεν μπορώ λόγω των νόμων HIPAA στην Αμερική…» αυτός τον οποίο σκότωνει αυτή τη στιγμή το εμβόλιο.

    Προσέξτε και λινκ από τη σελίδα της… http://www.americanfreedomradio.com/Project_Camelot_09.html (το γνωστό και μη εξαιρετέο)

    Φυσικά βρήκα και αναφορές σε αυτήν από το naturalnews

    http://www.naturalnews.com/z026503_pandemic_swine_flu_bioterrorism.html

    τη γνωστή σελίδα εναλλακτικών νεοεποχιτών που την αναφέρετε ανοιχτά σε άλλο άρθρο σας
    (το άρθρο αυτό το έγραψε η Βαρβάρα η οποία όπως η ίδια παραδέχεται

    Barbara is a school psychologist, a published author in the area of personal finance, a breast cancer survivor using «alternative» treatments, a born existentialist, and a student of nature and all things natural.

    είναι νεοεποχίτισσα/νατουραλίστρια και εναλλακτικής θεραπείας οπαδός)

    Αναφορές στον γνωστό Άλεξ Τζόουνς (ούφο–συνωμοσίες κλπ). Βέβαια όντως μερικές φορές λέει και σωστά, αλλά στη βάση του είναι προβληματικός τύπος (σαν όλους τους συνωμοσιολόγους). Κάτι σαν τους δικούς μας εκδότες των Ελ-λήνων στυλ Βελόπουλος κλπ. (που ρίχνουν και κανέναν πατέρα Παϊσιο στη μέση για να θολώσουν τα νερά).

    Τα υπόλοιπα λινκς είναι όλα από την ίδια σελίδα (αν εξαιρέσουμε τα Παιδιά του Ηλιου και τις άλλες νεοεποχίτικες ομάδες) και φυσικά δεν αποτελούν καμμία απόδειξη μια και εκεί ΔΕΝ υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ εκτός από τις ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ καποιων γεγονότων (αληθινών και φανταστικών) από μία και μόνο γυναίκα για την οποία δεν μπόρεσα να ελέγξω ούτε μία πληροφορία. Εκτός από τις γνωστές σελίδες συνομωσιολογίας δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ αναφορά σε επίσημο επιστημονικό περιοδικό, τη στιγμή που πολύ πιο επικίνδυνα φάρμακα έχουν κριτικαριστεί και αναφερθεί σε διάφορα περιοδικά, μια και αυτή είναι η δουλειά της έρευνας.»

    Μονο η αναφορά στον Χόροβιτς ως μεγάλου θα έπρεπε να κανει κάθε σοβαρό μελετητή να γελάσει με την καρδιά του.

    Δεν θα αναφερθώ στον γνωστό αστικό μύθο του Κίσσινγκερ ή στην συνομωσιολογία ότι οι Δίδυμοι Πύργοι ήταν δουλειά εκ των έσω και τα γνωστά ανεδαφικά γιατί βλέπει κανείς ότι το ποιόν του μέηλ αυτού είναι μάλλον για αφελείς ανθρώπους, συμπλεγματικούς και χαμηλού πνευματικού επιπέδου.

  4. Με συγχωρείτε αλλά το Βατοπαίδι μπλογκ που αναφέρετε έχει το άρθρο του Κοεμτζόγλου, πώς λοιπόν το αναφέρετε σαν λινκ?

  5. @ Νίκος Χ

    Συγνώμη , αλλα κυνήγι μαγισσών δεν θα ξεκινήσουμε εδώ. Το Βατοπαίδι Blog εχει κατεβάσει το άρθρο του Κοεμτζόγλου. Δεν είναι οι μόνοι που το είχαν ανεβάσει άλλωστε, ούτε όσοι το ανέβασαν σημαίνει πως ήξεραν τι έκαναν.

    Επίσης δεν είχαμε βάλει γενικά δεσμό προς το blog , αλλα σε συγκεκριμένη συνέντευξη επιστήμονα που δόθηκε στην «Real News» και αναδημοσίευσε το Βατοπαίδι Blog. Οπως το είχαμε βάλει πριν δεν φαινόταν καθαρά βέβαια, αλλα αρκούσε ένα «κλικ». Το αλλάξαμε ώστε να γίνεται καλύτερα εμφανές.

    Το έχουμε ξαναπεί και δεν πρόκειται να το ξαναπούμε: το ότι βάζουμε έναν δεσμό προς κάπου ΔΕΝ σημαίνει πως συμφωνούμε ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ με ΟΛΑόσα γράφει. Είναι αυτονόητο, νομίζω.

  6. @ Pete Spanos

    >Δεν θα αναφερθώ στον γνωστό αστικό μύθο του Κίσσινγκερ

    Δεν ξέρω κατα πόσο είναι «αστικός μύθος» μια και αυτόπτης μάρτυρας της ανακοίνωσης αυτης απο το ραδιόφωνο της Deutsch Welle, την δεκαετία του 70, ήταν ο π. Γεώργιος Μεταλληνός. Το έχει αναφέρει περισσότερες απο μία φορές σε ομιλίες του.

  7. δεν εκανα φετος κανενα εμβολιο. δεν επαθα ουτε συναχι.
    πριν μερικα χρονια εκανα για πρωτη φορα αντιγριπικο εμβολιο. εκεινο τον χειμωνα ΕΠΑΘΑ ΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΓΡΙΠΗ της ζωης μου. δεν σημαινει οτι ειμαι εναντιον των εμβολιων. ΟΧΙ. αλλα για ασθενεις που πραγματικα ειναι πολυ επικινδυνες η θανατηφορες. ενας υγιης οργανισμος δεν κινδυνευει απο γριπη , αρκει να προσεχει υποτροπες. η φετεινη υστερια ηταν ΕΜΠΟΡΙΚΗ.

  8. @ουφο Αυτό που είπες «δεν έκανα ΕΓΩ κάτι και δεν έπαθα ΚΑΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΡΑ αυτό ισχύει ΓΕΝΙΚΑ» είναι ο ορισμός της αντι επιστημονικότητας. Μπορεί να καπνίζεις μέχρι τα 90 χρόνια σου και να μην πάθεις καρκίνο. Αυτό συνεπάγεται ότι πρέπει να καπνίζουμε?

    Εν καιρώ θα στείλω ένα μήνυμα σχετικά με το θέμα των εμβολίων και την επιστημονική πραγματικότητα.

Σχολιάστε